Pooli Climber Pro

Modellen är ej längre tillgänglig

Till Butik

 

Pooli Climber är en kompakt och kraftfull väggående poolrobot från Pooli. Den har en kabellängd på 15 meter, klarar av ett maxdjup på 2,5 m. Har kapacitet att rengöra upp till 120 kvm.

Dess egenskaper har uppmärksammats av bland annat bäst-i-test.se, där den kom på förstaplats.

poolrobot climber basic

Pooli Climber

  • Testvinnare! Förstaplats i Bäst-i-tests stora test av pooldammsugare år 2020.
  • Kabellängd på 15 meter.
  • Kapacitet att rengöra upp till 120 kvadratmeter yta.

7 499:-

Till Butik

Produktinfo:

Kapacitet

Som nämnt i inledningen av den här texten kan den rengöra ytor upp till 120 kvadratmeter – vilket är ganska stort för hemmapooler. Den har en filterkapacitet på ca 16 000 liter i timmen och en filtertäthet på 180 µm, ett värde som de flesta av dess konkurrenter också har.

Vad gäller filterkapaciteten lägger den sig någonstans i det mittre eller lite lägre skiktet. Det är inte ovanligt att se poolrobotar som kan filtrera 18 000 – 20 000 liter per timme.

Övrig teknisk information:

  • Har ett (1) rengöringsprogram.
  • Kan tidsinställas på en, en och en halv eller två timmar.
  • Klarar av ett maximalt pooldjup på två och en halv meter.

För fler funktioner rekommenderas Pool Climber Pro

En väggående poolrobot

Climbers hjul, som är täckta med stora gummiflärpar, ger den ett mycket gott grepp på poolens väggar. Dess konstruktion låter den rengöra botten, väggar och vattenlinje på ett effektivt vis.

Funktioner

Något som särskiljer Climber från många konkurrenter är simpliciteten. På kontrollenheten finns två knappar – en där du ställer in hur länge rengöringsprogrammet skall köras, och en annan som startar eller stoppar städningen.

I övrigt är det sparsamt med funktioner, och det finns ingen app som kopplas med Bluetooth eller Wi-Fi.

För fler funktioner rekommenderas Pool Climber Pro

Underhåll

Till det regelbundna underhållet hör att tömma robotens dubbla filter. På dess ovansida finns två reglage som dras mot mitten för att låsa upp locket som täcker filtren. Sedan tas de ur och sköljs av innan de sätts in igen och luckan stängs.

Om testet som gav den förstaplats

Testet där Pooli Climber utsågs till bästa poolrobot utfördes av bäst-i-test.se, en hemsida som testade fyra modeller sommaren 2020. Det som testades var bland annat prestandan, användarvänligheten och byggkvaliteten. Slutbetyget ska spegla hur prisvärd poolroboten är.

Den rosas för sin funktionalitet (till exempel sitt utmärkta fäste på poolväggarna) och hur tidseffektiv den är. Bäst-i-Test hävdar att den enkelt kan sköta underhållsstädningen av en större pool på det korta rengöringsprogrammet.

Något som lyfts fram som en eventuell nackdel är avsaknad av funktioner. Den har inga finesser, säger de. Den har tre tidsinställningar och en av-och-på-knapp på kontrollen. Samtidigt poängterar de att man kanske inte behöver mer än så.

Pooli Climber fick betyget 4,5 av 5.

Till Butik