Med pooldammsugare och bottensug gör du enkelt och snabbt rent på poolbotten och trappsteg.

GRE action vac

Pooldammsugare GRE Action Vac

Batteridriven pooldammsugare som du enkelt kan rengöra små pooler eller delar av större pooler med. Lämpar sig även fint för exempelvis trappor och poolkanter.

 • Batteridriven – en laddning räcker för 90 minuters städning
 • Triangulärt huvud som underlättar rengöring av hörn
 • Fyra till fem timmars uppladdningstid.

3064:-

Läs mer


Pooldammsugare GRE Electric Vac

Pooldammsugare från GRE som gör det enkelt att städa golv och väggar. Att den är trådlös gör det enkelt nå alla delar av poolen – utan att behöva krångla med förlängningssladdar eller grenuttag.

 • Optimerad för markpooler
 • Inga kablar
 • Uppladdningsbart litiumbatteri på 11,1 V.

1869:-

Läs mer


GRE stic vac pooldammsugare

Pooldammsugare GRE Stick Vac

En smidig och behändig pooldammsugare som kan hantera ett maximalt djup 120 cm. Att den är lättviktig och trådlös gör det enkelt att grundligt rengöra poolens väggar och golv.

 • Lättviktig
 • Trådlös
 • Går på vanliga AA-batterier (åtta stycken krävs).

UTGÅTT

Läs mer


GRE pool och spa pooldammsugare

Pooldammsugare GRE Pool och Spa Vac

Pooldammsugare från GRE som är framtagen särskilt för spaanläggningar och demonterbara pooler. Lätt att hantera med sin låga vikt.

 • Lättviktig
 • Trådlös och uppladdningsbar
 • Passar bäst för spaanläggningar

1065 :-

Läs mer


 

se alla pooldammsugare

köpa teststickor till pool

rengöring utan klor

välja poolrobot

Pooldammsugare

Pooldammsugare används för att på ett enkelt sätt  rengöra poolen  sätt. De ser ut som handburna dammsugare och används på ett liknande sätt. Det som primärt skiljer dem åt är om de är batteridrivna eller eldrivna samt dess styrka.

Pooldammsugare för spabad

pooldammsugare som rengör poolen

Spabad tenderar att vara lite mindre än vanliga pooler, vilket kan göra att smutsen syns lite snabbare och att städningen blir mer regelbunden. Den som ska köpa en pooldammsugare för spabad gör således rätt i att välja en modell som är enkel att plocka fram när behovet visar sig. Till exempel är det bra om den är:

 • Lätt
 • Enkel att underhålla
 • Lätt att tömma filtret på
 • Batteridriven
 • Håller väl över tid.

Exempel på en sådan pooldammsugare är Pool & Spa Vacuum Cleaner Automatic. Den väger inte mer än 1,2 kilo och har en avtagbar filterbehållare som gör det enkelt att sköta tömningen. Dessutom är den sladdlös.

Det blir inte mycket lättare att punktrengöra poolen eller bubbelpoolen. Det elektriska batteriet producerar ett vakuum som suger upp smutsen./GardenStore

Faktorer att jämföra innan du köper en pooldammsugare

För att hitta den pooldammsugare som matchar dina behov bäst, finns det ett par faktorer som är bra att jämföra innan köp. Till exempel:

 • En lättare pooldammsugare innebär att den är mer lättarbetad. Kan passa särskilt bra om det är personer med nedsatt styrka som ska använda den regelbundet. Dock tenderar de lättviktiga modellerna att passa lite sämre för den som ska rengöra stora pooler.  Exempel på en populär lättviktig modell: Pool & Spa Vacuum Cleaner Automatic.
 • Sladdlös eller inte? En sladdlös pooldammsugare är enkel att plocka fram vid behov och kan även användas för tillfälligt uppsatta pooler. En modell med slang kan utnyttja poolens filterpump för att effektivt rengöra och suga upp smuts ur vattnet. En fördel med att välja en pooldammsugare som kopplas till bräddavloppet är att du slipper tänka på att byta eller ladda batterier. Dessutom kan de suga med ganska bra kraft.  Exempel på en populär modell med slang: Planet Pool Manuell (Bottensugset).Exempel på en populär batteridriven modell: Pooli AutoClean.

pooldammsugare med skaft

Dammsugare eller robot?

Den främsta skillnaden mellan en handhållen pooldammsugare och en poolrobot är att den sistnämnda gör jobbet automatiskt. Den stora fördelen med det är givetvis att du kan spendera tid på annat medan roboten tar hand om jobbet.

En fördel som manuella pooldammsugare har mot robotar är att det som regel är billigare. Dessutom kan det vara smidigt, i synnerhet om man har en mindre pool, att snabbt kunna rengöra när man så önskar. Poolroboten har en lite högre tröskel för att komma igång med rengöringen – men gör å andra sidan ett mer omfattande arbete.

Se även:

UnderhållSe reservdelar till spabad så som isolerblock, munstycken, nackkuddar och elartiklar (extern länk)

KlorSe klorguiden för att välja rätt klor – eller ett klorfritt alternativ

Håll poolen renEn komplett guide för olika sätt att hålla poolen ren (extern länk)

FAQ

För vilka typer av pooler är det lämpligt med pooldammsugare?

Pooldammsugare kan användas i dom flesta typer av pooler, förutsatt att den modell som används har rätt egenskaper och kapacitet.

Hur ofta bör en pool dammsugas?

Hur ofta en pool behöver dammsugas beror lite på användning och vilka andra reningssystem som finns i poolen. För vissa är det nödvändigt med dammsugning dagligen medan det räcker med någon gång i veckan för andra. En bra riktlinje är att avlägsna smuts så snart det syns, för att hålla både vattnet och poolen i gott skick

Är en pooldammsugare ett bra alternativ till ett spabad?

Ja, en pooldammsugare fungerar utmärkt i ett spabad. Faktum är att en dammsugare kan göra ett bättre jobb än en robot, då många spabad har säten, liggdelar och andra ”skrymslen” som kan vara svåra att komma åt för en robot.