Billigast och enkel? Eller en poolrobot som fått Bäst i Test? Välj den robot som passar för din pool. Keep the pool clean !

Se Guiden – ”Välja Poolrobot” längst nerbäst rengöra pool

vägggående poolrobot pro

7 471:-

”Bästa premiumval”

 

 • Rengör botten, väggar & vattenlinje
 • ”Bästa Premiumval”
 • Bluetoothstyrning
 • 150 kvm²
 • Tre olika program
 • 15 m vatttentålig kabel

Till Butik

Pooli Climber Pro

Pooli Climber Pro är poolroboten för dig som önskar flexiblitet. Du kan välja att den ska gå på väggarna, på botten eller överallt. Du kan också välja om den ska köra en, två eller tre timmar.

Kan både användas på poolen ovan och under jord. Kan användas oavsett om poolen är rund, rektangulär, oval osv. Passar oavsett material.

En poolrobot som fått Bästa Premiumvalet av Bäst-i-Test

 

poolrobot climber basic

6 560:-

”Bäst i Test”

 

 • Rengör botten, väggar & vattenlinje
 • ”Bäst i Test”
 • Energisnål
 • 120 kvm²
 • Tre olika program
 • 15 m vatttentålig kabel

Till Butik

Pooli Climber 

Pooli Climber har fått Bäst i Test och är en något enklare variant mot Pooli Climber Pro. Yta samt att modellen inte kan styras via app är två saker som skiljer dem åt.

I grunden är det samma poolrobot med egenskapen att kunna rengöra poolens botten, väggar och kantlinje. Lätt att underhålla och svensk manual följer med.

Poolroboten kan användas oavsett material eller form på poolen. Kan både användas på stående pooler och nedgrävda.

bäst rengöra pool

Tidigare Testvinnare

Följande tre poolrobotar har tidigare presenterats som testvinnare. Detta utifrån att de vunnit förstaplats i olika tester. 

 

raptor poolrobot för väggar

9999:-

”Omåttligt populär”

 

 • Rengör botten, väggar & vattenlinje
 • ”Omåttligt populär”
 • Bluetoothstyrning
 • 200 kvm²
 • Låg energiåtgång
 • 18 m vatttentålig kabel

Till Butik

Pooli Raptor

Raptor är en väggående poolrobot, som av Sherman Wang på Youtube beskrivs som den ”mest sofistikerade modellen” som de har. I videon visar han en dosa med en panel, där du kan kontrollera var och hur länge den ska rengöra.

Du kan välja att den ska gå på väggarna, på botten eller överallt. Du kan också välja om den ska köra en, två eller tre timmar. I videon syns hur den klättrar uppåt i nästan 90 graders vinkel.

Är enligt Garden Home ”Omåttligt populär” och har fått i snitt 5/5 i kundomdöme.

SE MER INFO OM POOLI RAPTOR

Han visar också hur behållarna töms. De två blåa rektanglar som syns på robotens ovansida lyfts upp med ett handtag, och sedan tas filtret bort.

bäst rengöra pool

maytronics s300

14 900-

”Bäst i test”

 • Städar botten och väggar
 • 18 m sladd
 • Bäst enligt GazetteReview
 • Även med finmaskigt filter
 • För dig som vill ha det bästa” / GardenStore
Till Butik

Maytronics 300

Maytronics finns i tre olika modeller. Med S300 ges ett riktigt kraftpaket.

Vill du ha en tålig och driftsäker robot? I sådana fall kan Maytronics Dolphin vara den bästa poolroboten att köpa. Åtminstone enligt GazetteReview, som testat och recenserat modellen.

SE MER INFO OCH VIDEO OM RAPTOR

Maytronics S50 / S200 /S300

Recensenten skriver att det finns många varianter i Dolphinserien ute på marknaden idag. Läser man hur han lovordar modellen är det svårt att bli förvånad över det. Samtidigt bör det givetvis has i åtanke att ingen enskild poolrobot kan sägas vara rätt för alla poolägare.

 Design

Recensenten inleder med att säga att S 300 är en ”underbart välbyggd robot”. Han vidareutvecklar citatet genom att trycka på hur driftsäker, robust och stryktålig den är. Enligt honom ser roboten ut att stå pall för en smäll, en egenskap som i princip kännetecknar hela serien.

Vad gäller själva estetiken berättar han att han personligen lägger stor vikt vid det och att utseendet hos S 300 faller honom väl i smaken. Den är symmetrisk, har ett handtag som är litet men välformat och har larvfötter som ser bra ut, skriver han. En mindre detalj han tar upp är den svarta (enligt honom snygga) horisontella linjen som går över poolrobotens kropp.

Visserligen har recensenten här en förkärlek till snygga poolrobotar. Men hur viktigt är egentligen själva utseendet hos en dylik maskin? Säkerligen är det snarare funktioner och arbetskapacitet som lockar konsumenter att välja en viss poolrobot över en annan.

Funktioner

Recensenten har testat ett antal olika poolrobotar och kommit fram till att det är i huvudsak tre saker som en poolrobot ska kunna göra. Han poängterar visserligen att det finns fler saker än dem att ta hänsyn till vid ett köp, men att om en modell inte kan göra de här tre grundläggande sakerna är den inte värd ett köp. De tre sakerna är:

 • Rengöra poolens golv. Det här innefattar att även kunna ta hand om större skräp.
 • Den bör kunna klättra på poolens väggar.
 • Den bör kunna rengöra hela poolen någorlunda inom loppet av en cykel. Här är givetvis poolens storlek en viktig faktor. Men mycket hänger på robotens kapacitet.

Något annat som roboten får beröm för är pumpen:

”The on board pool pump with the S 300 is one of the most powerful on the market, filtering 3,735 gallons of water every hour, leaving your pool looking crystal clear.”

Hans resonemang lyder att S 300 är en poolrobot i en klass som kan beskrivas som ”övre medel” och att den klarar av att göra dessa tre saker utmärkt. Det är dock inte den enda den kan göra.

Kabeln

Kabeln är något han berömmer poolroboten för, utöver att den klarar de tre nämnda funktionerna ovan med bravur. Kabeln är i hög grad anpassningsbar vilket medför att risken för trassel minskar avsevärt. Han tillägger sedan att just trassel med kabeln är bland det mest irriterande som finns när det gäller poolrobotar. Som ägare av flertalet poolrobotar sedan år tillbaka finns det säkerligen goda skäl att ta honom på ordet vad gäller den saken.

Tilläggsfunktioner

S 300 kommer med flera olika bonusinstallationer. Till exempel går det att styra den med bluetooth, exempelvis genom din smartphone eller laptop. En annan funktion som recensenten tar upp är att det går att ställa en veckolig timer på den, alltså bestämma rengöringsschemat vecka för vecka.

Fördelar och nackdelar

Överlag får S 300 mycket goda betyg av recensenten. Hans åsikter om den kan sammanfattas i ett antal för- och nackdelar, eller snarare, nackdel.

Fördelar 

 • Ingen tidskrävande montering
 • Rengör poolkanten
 • Robust
 • Väldesignad
 • Kraftig pump

Nackdelar 

 • Dåliga villkor vad gäller garantin (På den engelska marknaden. I Sverige gäller alltid lagstadgad garanti)

(Modellen finns i S,M och L) Det är L som är 300-modellen som recenserats ovan.

Till Butik

bäst rengöra pool

Billig och enkel poolrobot

3099:-

Billig poolrobot för botten

 • Billig för små pooler
 • Rengör botten på en timme
 • För sommarpoolen
 • Maxdjup 1,2 meter
 • 50 kvm2

Till Butik

Swim & Fun Manta

En av de billigaste poolrobotar som går att köpa i Sverige. Samtidigt har den begränsningar i både funktion och räckvidd. Hanterar perfekt en enkel sommarpool men gör inte ren på väggar eller vattenlinje.

 

Välja poolrobot – En guide

Att välja poolrobot är inte ett helt enkelt val eftersom det finns mycket att ha koll på. Nedan följer en guide på vad som är bra att tänka på inför köpet av poolrobot.

Pooldammsugare eller poolrobot?

En pooldammsugare behöver styras manuellt och kan dessutom att belasta poolens filter- och rengöringssystem. Detta beroende på hur den är inkopplad. Bra att veta är att dammsugaren också gör det den ska, bara det att det tar lite mer tid och kraft från dig som använder den.

Pooldammsugare passar vid mindre pooler där framförallt botten ska rengöras.

En poolrobot gör det mesta av jobbet med rengöring åt dig – den plockar upp smuts och skräp samtidigt som den filtrerar vattnet och håller det i rörelse.

Roboten sköter alltså sig själv och håller poolen ren utan att du själv behöver göra just något alls. Med automatiska rengöringsprogram och andra smarta funktioner kan du till och med lämna hemmet medan roboten håller rent i poolen. Det gör att du sparar in mycket tid men det är också ett enkelt och bekvämt sätt att hålla poolen hygienisk och frisk.

Poolrobot sköter rengöring av botten och väggar automatiskt.

Utgå från poolens modell

När det kommer till poolens storlek och form så är det viktigt att vara uppmärksam på robotens kapacitet. Finns trappor, lutningar, rundade former eller något annat utmärkande behöver du vara särskilt noggrann när du gör ditt val av robot, så att den är gjord för att klara av sådant.

Robotens egenskaper

Utöver det finns flera andra saker att tänka på för att valet ska bli så bra som möjligt:

 • Rengöringsområde
  En del poolrobotar rengör både golv och väggar medan andra bara klarar av att röra sig i poolens botten. Väljer man det sistnämnda bör man tänka på att man kommer behöva lägga ner en del jobb själv, för även om det mesta av det skräp och smuts som hamnar i poolen sjunker till botten kommer en del att fasta längs väggar och vattenlinje.
 • Med eller utan kabel
  Poolrobotar finns både med elkabel och som helt trådlösa. Att tänka på här är att den utan kabel naturligtvis behöver laddas mellan användningarna. En robot utan sladd är såklart väldigt smidigt men klarar ofta bara av att rengöra mindre pooler.Har du en större pool kan du behöva välja en robot med elkabel och här är det värt att kontrollera längden på denna. Ofta är den generöst tilltagen men se till att mäta så att den räcker från strömkällan och att roboten kan röra sig genom hela poolen utan problem.
 • Filter
  En annan sak värt att kolla på är vilken typ av filter roboten har. För ett bra resultat behöver filtret rengöras eller bytas ofta och det är en fördel om filtret sitter på ett sätt så att det är lätt att komma åt. Detta kan skilja sig en del mellan olika modeller där vissa är otroligt enkla att plocka loss och andra krångligare.Här är det också bra att vara uppmärksam på storleken, speciellt om du har en pool av större modell. Här finns mer utrymme för smuts och skräp vilket av naturliga skäl kräver en större filterpåse.
 • Tekniska finesser
  Många av dagens poolrobotar är utrustade med flertalet automatiska program för rengöring av poolen. Men det finns också modeller som kan styras med fjärrkontroll eller till och med via en app i telefonen. Detta är visserligen inget som påverkar resultatet av själva rengöringen men däremot är det en bekvämt att kunna styra roboten på ett enkelt sätt.
 • Tillbehör

En del poolrobotar kommer med tillhörande vagn för att underlätta att transportera den mellan förvaringsutrymme och pool.