Billigast och enkel? Eller en poolrobot som fått Bäst i Test?  Keep the pool clean ! Se Guiden – ”Välja Poolrobot” längst ner.

1. Swim & Fun Raptor

raptor poolrobot

”Testvinnare för stora pooler”

 • Rengör botten, väggar & vattenlinje
 • Kraftig sugkraft
 • Styr via mobilen
 • 270 kvm²
 • Tre olika program
 • 20 m vatttentålig kabel

Ca pris 8 000 :-

Köp hos CDON

Mer om Pooli Raptor

Raptor är en väggående poolrobot, som av Sherman Wang på Youtube beskrivs som den ”mest sofistikerade modellen” som de har. Är enligt Garden Home ”Omåttligt populär” och har fått i snitt 5/5 i kundomdöme. Den har även blivit utsedd till bästa poolrobot av Bygghemma.se.

SE MER INFO OM POOLI RAPTOR

I videon visar han en dosa med en panel, där du kan kontrollera var och hur länge den ska rengöra. Du kan välja att den ska gå på väggarna, på botten eller överallt. Du kan också välja om den ska köra en, två eller tre timmar. I videon syns hur den klättrar uppåt i nästan 90 graders vinkel.

Han visar också hur behållarna töms. De två blåa rektanglar som syns på robotens ovansida lyfts upp med ett handtag, och sedan tas filtret bort.


2. Pool Orca 150

clear pool orca 150

”Bra för medelstor pool”

 • Rengör botten & väggar
 • 60 kvm²
 • Tre olika program
 • 14 m vatttentålig kabel

13 169:-

Till Buildor.se


 3. Pooli Orca 50

orca 50

”Billig och bra för små pooler”

 • Rengör botten
 • Väger bara 4kg
 • 24 kvm²

7499:-

Till Buildor.se


 

 


Välja poolrobot – En guide

Att välja poolrobot är inte ett helt enkelt val eftersom det finns mycket att ha koll på. Nedan följer en guide på vad som är bra att tänka på inför köpet av poolrobot.

Pooldammsugare eller poolrobot?

En pooldammsugare behöver styras manuellt och kan dessutom att belasta poolens filter- och rengöringssystem. Detta beroende på hur den är inkopplad. Bra att veta är att dammsugaren också gör det den ska, bara det att det tar lite mer tid och kraft från dig som använder den.

Pooldammsugare passar vid mindre pooler där framförallt botten ska rengöras.

En poolrobot gör det mesta av jobbet med rengöring åt dig – den plockar upp smuts och skräp samtidigt som den filtrerar vattnet och håller det i rörelse.

Roboten sköter alltså sig själv och håller poolen ren utan att du själv behöver göra just något alls. Med automatiska rengöringsprogram och andra smarta funktioner kan du till och med lämna hemmet medan roboten håller rent i poolen. Det gör att du sparar in mycket tid men det är också ett enkelt och bekvämt sätt att hålla poolen hygienisk och frisk.

Poolrobot sköter rengöring av botten och väggar automatiskt.

Utgå från poolens modell

När det kommer till poolens storlek och form så är det viktigt att vara uppmärksam på robotens kapacitet. Finns trappor, lutningar, rundade former eller något annat utmärkande behöver du vara särskilt noggrann när du gör ditt val av robot, så att den är gjord för att klara av sådant.

Robotens egenskaper

Utöver det finns flera andra saker att tänka på för att valet ska bli så bra som möjligt:

 • Rengöringsområde
  En del poolrobotar rengör både golv och väggar medan andra bara klarar av att röra sig i poolens botten. Väljer man det sistnämnda bör man tänka på att man kommer behöva lägga ner en del jobb själv, för även om det mesta av det skräp och smuts som hamnar i poolen sjunker till botten kommer en del att fasta längs väggar och vattenlinje.
 • Med eller utan kabel
  Poolrobotar finns både med elkabel och som helt trådlösa. Att tänka på här är att den utan kabel naturligtvis behöver laddas mellan användningarna. En robot utan sladd är såklart väldigt smidigt men klarar ofta bara av att rengöra mindre pooler.Har du en större pool kan du behöva välja en robot med elkabel och här är det värt att kontrollera längden på denna. Ofta är den generöst tilltagen men se till att mäta så att den räcker från strömkällan och att roboten kan röra sig genom hela poolen utan problem.
 • Filter
  En annan sak värt att kolla på är vilken typ av filter roboten har. För ett bra resultat behöver filtret rengöras eller bytas ofta och det är en fördel om filtret sitter på ett sätt så att det är lätt att komma åt. Detta kan skilja sig en del mellan olika modeller där vissa är otroligt enkla att plocka loss och andra krångligare.Här är det också bra att vara uppmärksam på storleken, speciellt om du har en pool av större modell. Här finns mer utrymme för smuts och skräp vilket av naturliga skäl kräver en större filterpåse.
 • Tekniska finesser
  Många av dagens poolrobotar är utrustade med flertalet automatiska program för rengöring av poolen. Men det finns också modeller som kan styras med fjärrkontroll eller till och med via en app i telefonen. Detta är visserligen inget som påverkar resultatet av själva rengöringen men däremot är det en bekvämt att kunna styra roboten på ett enkelt sätt.
 • Tillbehör

En del poolrobotar kommer med tillhörande vagn för att underlätta att transportera den mellan förvaringsutrymme och pool.