Pooli Climber Pro är en effektiv och smart poolrobot. Till skillnad från det rosade syskonet Climber, har Climber Pro något fler funktioner så som stöd för app och Bluetooth, till exempel.

Den har en kabellängd på 15 meter och kan städa pooler upp till två meter djupa. I ett test av Bäst-I-Test slutade den tvåa och fick utmärkelsen Bästa Premiumval.

vägggående poolrobot pro

Pooli Climber Pro

  • Fick utmärkelsen “Bästa Premiumval” i ett test utfört av Bäst-I-Test
  • Inkluderar en femton meter lång kabel
  • Rengör väggar, golv och vattenlinje.

9 499:-   7 762:-

Till Butik

Produktinfo:

Som namnet antyder, är Climber Pro lik föregångaren Climber, men med något fler funktioner samt högre kapacitet. Medan syskonet kan rengöra upp till 120 kvadratmeter yta, klarar Climber Pro upp till 150. Den klarar av ett maximalt pooldjup på två meter och rengör 16 000 liter i timmen. Hastigheten är 10 m / min.

Övrig teknisk information:

  • Har en filtertäthet på 180 µm.
  • Har app som ansluts med Bluetooth.
  • Arbetscyklar på en, två eller tre timmar.

Funktioner

Climber Pro är väggående och rengör hela poolen. Förutom väggarna, städar den även botten och vattenlinjen.

Det finns två olika sätt att ställa in arbetstiden för roboten – antingen med app (Bluetooth) eller med den medföljande kontrollenheten. Du kan välja ett program på en, två eller tre timmar. Appen används även för att starta och stoppa rengöringsprogrammen, samt välja om den ska städa väggar, vattenlinje, botten eller allt.

Med en hastighet på 10 m/min rör den sig ganska fort över vattenytan, vilket bidrar till ökad effektivitet. Värt att nämna är att den inte rör sig framåt genom att vatten skjuts bakom den. Istället rullar den fram med hjälp av sina gummerade hjul. Det här gör att den inte drar upp särskilt mycket smuts i poolen medan den arbetar.

I övrigt är den simpel och användarvänlig – lägg bara ned den i poolen, välj tid, arbetsmetod och tryck på start.

 

Om testet där den utnämndes till “Bästa Premiumval”

Testet där Climber Pro utnämndes till Bästa Premiumval utfördes av Bäst-i-test.se. Climber Pro var en av fyra modeller som testades, och syskonet Climber var den robot som tog hem förstaplatsen.

Bäst-i-Test kallar den för kompetent och tidseffektiv. Till minussidan hör att den inte klarar av att rengöra trappor, men de nämner att den däremot fixar andra ojämnheter i poolen, till exempel lättare vinklar eller inbuktningar. Att den inte klarar av trappor kan ha med en säkring att göra, den funktion som ska förhindra den från att klättra över kanten.

Mer på plussidan handlar om underhållet; robotens två filter, som sitter på vardera sida, är enkla att tömma och sätta tillbaka. På ovansidan finns en knapp som du trycker på för att öppna en lucka, varpå det bara är att lyfta ur filtren och skölja rent dem.

De påpekar också att Climber Pro ligger i ett något högre skikt rent kostnadsmässigt, men påpekar samtidigt att det faktiskt är en väggående poolrobot och att den, med det i åtanke, inte är särskilt dyr.

Billigare modeller klarar ofta bara av att städa poolbotten, medan konkurrenter med samma funktionalitet kostar ungefär lika mycket – eller mer.

Den fick betyget 4,5 av 5.