polaris 9450Polaris F9450 Sport är en poolrobot som har fått mycket beröm av kritikerna. På sidan RoboticPoolCleaner.reviews hittas den under rubriken ”Our Choice” med toppbetyg utdelat av de egna testarna.

Tittar man på ”vanliga” konsumenter som använder den står den dock inte alltid lika högt i kurs. Så vad kan man egentligen vänta sig från den här modellen?

Lättanvänd

Robotic Pool Cleaner Reviews hyllar Polaris F9450 Sport för sin användarvänlighet. De hävdar att de flesta konsumenter som har använt sig av den här roboten är imponerade av hur enkel den är att använda och underhålla. Det här även efter att ha använt den under en längre tid.

En funktion som understryker dess enkelhet är att du kan, genom endast en knapptryckning på en fjärrkontroll, skicka upp roboten till ytan. Det här är mycket användbart när du av någon anledning vill avbryta städprogrammet, eller när du helt enkelt anser att poolen är färdigstädad.

Komplett enligt testarna

Robot Pool Cleaner Reviews bedömer pooldammsugarna/poolrobotarna efter fyara kriterier: Performance, Energy Effiency, Convenience och Durability. Inom alla dessa områden fick Polaris F9450 Sport toppbetyg med 97, 94, 96 och 95 på respektive område (av 100 möjliga).

De höga betygen på de olika områdena läggs samman till ett helhetsbetyg på 96 % – det bästa av alla testade modeller som finns att läsa om på sidan.

”Slutade fungera”

Samtidigt som den nischade sajten Robotic Pool Cleaner Reviews hyllar modellen, råder det ingen tvekan om att det finns vitt spridda åsikter. Användare på onlinebutiken Amazon.com för upp saker till ytan som inte sajten tar upp.

Till exempel skriver signaturen Mark Evans följande:

”Det här är den sämsta investering jag någonsin har gjort till min pool. Roboten gick utmärkt det första året – sen slutade den fungera.”

Mark fortsätter berätta om hur han kontaktade Polaris där han fick beskedet att garantin inte gäller, då han använde sig av en förlängningskabel. Det här kan vara ett fel som många gör, vilket kan ligga till grund för en stor del av de låga användarbetygen.

Ta lärdom av Marks misstag och läs alltid manualen noga. Tittar man på kommentarerna på Amazon är det ändå de goda betygen som är i majoritet. 76 procent av kundbetygen utgörs av 3, 4 och 5 stjärnor, medan endast de resterande 24 procenten har gett produkten 1 eller 2 stjärnor.

Bland de positiva kommentarerna kan bland annat dessa läsas:

”Min man säger att det här är en riktigt ’life saver’” och ”ÄLSKAR DEN! Kunde inte vara mer fantastisk!”

Omtyckt av de flesta

Sammanfattningsvis verkar den stora majoriteten vara mycket nöjd med Polaris F9450 Sport. Den gemensamma nämnaren i klagomål från dem som inte tycker om den, är att den slutar att fungera efter lång tids användning. Det här tycks dock endast drabba en minoritet av kunderna.