Zodiac MX8

 

Till Butik

 

Den här poolroboten från Zodiac är mycket populär och enligt den nischade sajten Poolsaugertest.de är den till och med bäst. De skriver att modellen utmärker sig som billig, samtidigt som den gör ett mycket bra jobb.

MX-åttan väger ungefär 3,5 kg och har därmed presenterat sig som en av lättviktarna på marknaden. Den kör helt automatiskt efter att ha anslutits till poolens interna rengöringssystem. Den här modellen är mycket omtyckt – och det lär inte vara någon slump att den blev testvinnare 2015 hos Poolsaugertest.de

Hur den presterade i Poolsaugers test

Det första som sajten tar upp är hur enkel den är att sätta igång att köra med. Zodiac MX8 kommer nämligen helt färdigmonterad – ingen krävande installationsprocess är alltså nödvändig med andra ord.

Anslut bara den 10 meter långa sladden in i poolens egna rengöringssystem. En fördel med dessa typer av poolrobotar (som man kopplar in genom poolen istället för ett uttag) är att de inte behöver någon extra ström och därmed tillkommer inga extra kostnader för själva energin.

För att den ska prestera så bra som möjligt rekommenderar Poolsaugertest.de att poolfiltersystemet har en kapacitet att kunna hantera minst 8 kubikmeter. Inuti poolroboten finns två högpresterande turbiner som driver robotens två stora propellrar. En stor öppning i själva roboten möjliggör också att en stor mängd smuts samlas upp, som sedan alltså leds in i poolens egna rengöringssystem.

Poolsaugertest testar poolrobotar efter ett antal olika kriterier, och Zodiac MX8 klarade sig mycket bra i dem alla:

  • Sugförmåga 9.5/10
  • Rengöring 9.5/10
  • Användarvänlighet 10/10
  • Kvalitet 9/10
  • Pris 9.5/10

I bedömningen säger de bland annat:

”Den som söker en prisvärd Poolrobot, som också är mycket tillförlitlig, kommer med största sannolikhet inte att ångra beslutet att köpa en Zodiac MX8. Poolen blir grundligt rengjord och man kan därför ägna sig åt roligare saker med den extra fritid man får.”

Med de här betygen och lovorden är det ingen överraskning att Poolsaugertest utsåg just Zodiac MX8 till testvinnare 2015.