Maytronics Dolphin S 300

maytronics s300

Kan köpas här via GardenStore

Vill du ha en tålig och driftsäker robot? I sådana fall kan Maytronics Dolphin vara den bästa poolroboten att köpa. Åtminstone enligt GazetteReview, som testat och recenserat modellen. Recensenten skriver att det finns många varianter i Dolphinserien ute på marknaden idag. Läser man hur han lovordar modellen är det svårt att bli förvånad över det. Samtidigt bör det givetvis has i åtanke att ingen enskild poolrobot kan sägas vara rätt för alla poolägare.

Design

Recensenten inleder med att säga att S 300 är en ”underbart välbyggd robot”. Han vidareutvecklar citatet genom att trycka på hur driftsäker, robust och stryktålig den är. Enligt honom ser roboten ut att stå pall för en smäll, en egenskap som i princip kännetecknar hela serien.

Vad gäller själva estetiken berättar han att han personligen lägger stor vikt vid det och att utseendet hos S 300 faller honom väl i smaken. Den är symmetrisk, har ett handtag som är litet men välformat och har larvfötter som ser bra ut, skriver han. En mindre detalj han tar upp är den svarta (enligt honom snygga) horisontella linjen som går över poolrobotens kropp.

Visserligen har recensenten här en förkärlek till snygga poolrobotar. Men hur viktigt är egentligen själva utseendet hos en dylik maskin? Säkerligen är det snarare funktioner och arbetskapacitet som lockar konsumenter att välja en viss poolrobot över en annan.

Funktioner

Recensenten har testat ett antal olika poolrobotar och kommit fram till att det är i huvudsak tre saker som en poolrobot ska kunna göra. Han poängterar visserligen att det finns fler saker än dem att ta hänsyn till vid ett köp, men att om en modell inte kan göra de här tre grundläggande sakerna är den inte värd ett köp. De tre sakerna är:

  • Rengöra poolens golv. Det här innefattar att även kunna ta hand om större skräp.
  • Den bör kunna klättra på poolens väggar.
  • Den bör kunna rengöra hela poolen någorlunda inom loppet av en cykel. Här är givetvis poolens storlek en viktig faktor. Men mycket hänger på robotens kapacitet.

Något annat som roboten får beröm för är pumpen:

”The on board pool pump with the S 300 is one of the most powerful on the market, filtering 3,735 gallons of water every hour, leaving your pool looking crystal clear.”

Hans resonemang lyder att S 300 är en poolrobot i en klass som kan beskrivas som ”övre medel” och att den klarar av att göra dessa tre saker utmärkt. Det är dock inte den enda den kan göra.

Kabeln

Kabeln är något han berömmer poolroboten för, utöver att den klarar de tre nämnda funktionerna ovan med bravur. Kabeln är i hög grad anpassningsbar vilket medför att risken för trassel minskar avsevärt. Han tillägger sedan att just trassel med kabeln är bland det mest irriterande som finns när det gäller poolrobotar. Som ägare av flertalet poolrobotar sedan år tillbaka finns det säkerligen goda skäl att ta honom på ordet vad gäller den saken.

Tilläggsfunktioner

S 300 kommer med flera olika bonusinstallationer. Till exempel går det att styra den med bluetooth, exempelvis genom din smartphone eller laptop. En annan funktion som recensenten tar upp är att det går att ställa en veckolig timer på den, alltså bestämma rengöringsschemat vecka för vecka.

Fördelar och nackdelar

Överlag får S 300 mycket goda betyg av recensenten. Hans åsikter om den kan sammanfattas i ett antal för- och nackdelar, eller snarare, nackdel.

Fördelar 

  • Ingen tidskrävande montering
  • Rengör poolkanten
  • Robust
  • Väldesignad
  • Kraftig pump

Nackdelar 

  • Dåliga villkor vad gäller garantin (På den engelska marknaden. I Sverige gäller alltid lagstadgad garanti)

(Modellen finns i S,M och L) Det är L som är 300-modellen som recenserats ovan.

Kan köpas här via GardenStore