Den som förverkligat drömmen om en pool har goda skäl att planera för en inspirerande poolmiljö. Hur får man egentligen en känsla av spa, avkoppling, relax och hälsa?

En ren och fräsch miljö

A och O för en skön och avkopplad känsla är en ren miljö. Man kan inte nog betona vikten av att underhålla sin pool med goda verktyg så som en kvalitativ pooldammsugare. Men vill man betona relax kan man ta ytterligare steg, att skapa upplevelsen av ett rum i trädgården kring poolen. En yta där man vill befinna sig och där självaste miljön bidrar till att lägga stress och vardagstankarna åt sidan.

årets färgAtt snegla på badrumsmodet

En skön ren spa-känsla har sedan länge dominerat inredningsdesignen inom badrumsmodet. Se exempelvis på Aspenbads inspirationssidor, där interiörerna som skildras fångar många goda idéer som går att återanvända i poolområdet. Genom att studera designkvalité inom badrumstrenderna kan idéer födas för behagliga poolytor, så som:

  • Betongytor ger ett rent och naturligt uttryck som vackert kombineras till alla färger och material. Exempelvis betongplattor i närheten av poolen, kan lätt utsmyckas med en större kruka med vass eller någon skön solmöbel.
  • Svart, den alltid moderna färgen. Få ting i naturen är svarta. Den svarta färgen i närheten av poolen kommer därför alltid bli ett naturligt blickfång och få en modern känsla.
  • Årets färger. 2016 heter årets färger Rose quartz och Serenity. Vill man vara trendig på riktigt inhandlar man detaljer till poolen i dessa färger. Det behöver inte gå till överdrifter, ett blekrosa badlakan eller några kuddar till solsängarna. Färgen Serenity får man nästan gratis under vackra sommardagar, då den påminner om himlen som speglar sig i vattenytan.
  • Ordning och reda. Badrumsdesign är experter på att skapa ordning och reda på små ytor. Utnyttja kunskapen kring poolen. Finns det naturliga ytor att lämna en blöt handduk? Att ställa skor och lägga kläder?
Skapa en inspirerande poolmiljö