Folkpool är Sveriges största spa- och poolleverantör. Att köpa en pool från detta märke innebär därmed ett tryggt val av leverantör. De har funnits länge på marknaden och är det märke som många återförsäljare just rekommenderar och prioriterar när de ska välja produktutbud. Fler av de poolprodukter som erbjuds på vår webbplats är även från Folkpool.

Självklart finns det andra bra leverantörer men vi rekommenderar detta märke just på grund av dess trygghet. Dessutom har de en extra trygghet för de som köper pool, pooltak eller spabad från dem. Det ingår nämligen både en allrisk och en självreducering.Det är genom ett samarbete med bland annat försäkringsbolaget Svedea som Folkpool kan erbjuda denna lösning.

Allriskförsäkring:

En allriskförsäkring kan användas när ”oförutsägbara och plötsliga händelser” ligger bakom skador på poolen. Det kan vara en storm som tar tag i pooltaket och blåser sönder det eller att ett träd faller över poolen och river sönder delar av den.

Allriskförsäkringen ingår gratis ett år efter att poolen köpts. Denna gäller alltså oavsett om man redan har en hemförsäkring med liknande skydd. Den tar då över där hemförsäkringen slutar.

Självriskreducering:

Genom att ha samarbete med ytterligare företag ges även självriskreducering. Med andra ord ska det kosta så lite som möjligt för poolägaren om något skulle hända. Detta genom exempelvis avskrivningsskydd.

Allrisk följer med gratis ett år och självriskreducering i fem år.

Möjligheten finns självklart att förlänga försäkringen efter gratisperioden. Om detta behövs beror helt och hållet på vilket skydd som finns i den hemförsäkring som innehas. Det bästa är att prata med sitt försäkringsbolag och fråga om vad försäkringen täcker gällande poolen. I vissa fall kan det därmed vara bra att komplettera med denna extra poolförsäkring.

Försäkringsbolagens upplägg gällande pooler är nämligen mycket olika. Ett alternativ är att delar av poolen täcks av försäkringen (ex elektronik), ett annat att ett speciellt tillägg måste tecknas osv.

För med info om pooler och utbud – Beställ Folkpools katalog här

(Bild från Folkpool.se)

 

Försäkring på köpet hos Folkpool