Även om sommaren år 2014 går till historien som riktigt härlig och lång så börjar jag se ett slut på den. Det är småkallt på morgonen och knappast något poolväder. Det dröjer nog inte länge förrän jag tar och lägger på poolskyddet och stänger igen för säsongen. Men redan har jag (och kanske mest frun) börjat fundera på nästa år. Funderar starkt på att köpa in en utedusch. De kostar från 2500 och uppåt. Som med allt går det att hitta uteduschar i en mängd olika prisklasser men några tusenlappar ska räcka. Frågan är bara hur många liter den ska kunna ha samt hur den ska se ut. Får bli en kombination av fruns estetiska tyckande och mitt praktiska.

Varför en utedusch?

När vi installerade poolen hade vi inte en tanke alls på utedusch. Det räckte väll bra att gå in och duscha när man behövde det. Men med tiden lär man sig saker – även i det här fallet. För det första kan ungarna kleta ner sig hur mycket som helst, oavsett väder. De får inte hoppa ner i poolen om de inte är rena så där kommer den första praktiska funktionen. Tidigare har de varit tvungna att gå in vilket gett oss vuxna jobb med svabben efteråt. Det har varit snygga spår från dörren till tvättstugan.

Men det är två orsaker till som ligger bakom beslutet. För det första gillar barnen poolen ”för mycket”. Då får vi ta och svalka oss i uteduschen i framtiden istället för att trängas med barnen och deras kompisar. För det andra är det stor skillnad på att duscha av sig lite snabbt och att bada.

Om den kommer att användas återstår att se men jag har spanat in ”Sunny Utedusch” med modellbeckning 35 Split. Kostnad ca 3200 så får nog säga att det inte är hela världen om jag inte använder den i sommar. Men barnen kommer definitivt att göra det. Vare sig de vill eller inte. För nu ska det inte dras in mer skit i huset…

Utedusch – nästa steg