Vid flytt kan man göra det väldigt enkelt för sig och anlita ett flyttföretag som tar hand om flytten och en städfirma som tar hand om flyttstädningen. Inte sällan har dessa två yrkesgrupper samarbeten vilket gör att man enbart behöver ha kontakt med ett av företagen för att få bägge tjänsterna.

Men av dessa två tjänster så är det flyttstädning som de flesta framförallt använder sig av. Detta kanske för att priset är relativt lågt på denna tjänst. Det finns en rad olika vägar att gå för att hålla nere kostnaden och få så billigt flyttstäd som möjligt. En av punkterna är att vara så tydlig som möjlig mot företaget vad som ska städas. Många glömmer nämligen bort detta och ringer bara upp ett företag och säger att de vill ha tjänsten. Men vid en flyttstädning förväntar sig kommande ägare att det ska vara fint – överallt. Detta både inne och ute. Man kan inte lämna snickarboden stökig eller utomhuspoolen ostädad.

Det är relativt lätt att jämföra pris på flyttstädning då de flesta företag skriver ut hur mycket det skulle kosta per kvadratmeter. Ett av de företag som tydligt visar sitt pris på flyttstädning i Stockholm är Fresh Home. De tar exempelvis från 25kr/kvm. Men – och det finns ett stort MEN. Det handlar då enbart om flyttstädning inomhus.

När du flyttar så tänk över behovet och titta även på vad som behöver göras på gården. För även trädgården och redskapsbodarna har ju sålts tillsammans med huset. Behövs det städas där så nämn detta för städföretaget innan de kommer och städar. I annat fall finns en risk att det billigaste flyttstädningsföretaget inte alls är billigast längre. Om man påtalar att även utomhusområden måste städas när de väl är på plats kan de ha en helt annan pristariff som gäller.

Som vanligt gäller det att tänka först och beställa sen.

Flyttstädning utomhus?